måndag 19 september 2011

Välkommen hem

Författare: Johanna Lindbäck

Sara gick första året av gymnasiet på en skola i London. Innan hon åkte blev hon först tillsammans med och gjorde sedan slut med sin bästa väns tvillingbror, Mattias. Först var det så rätt så rätt, men så insåg hon att känslorna inte riktigt räckte till och att hon nog var bättre som vän än som flickvän till honom. Dessutom hade hon ett behov av att vara ensam när hon for till London, för att helt kunna börja om, vara någon ny.

Nu är hon tillbaka och kämpar för att Mattias och hennes forna bästis, hans tvillingsyster, Bella ska förlåta och acceptera henne igen. Det går inget vidare. Allt är stelt och tråkigt. Sara längtar tillbaka till London och tycker att tillvaron rätt mycket suger.

En ljusglimt finns dock, den nye grannen. Adrian. Som går trean natur. Som springer, precis som Sara. Som är outhärdligt dryg och retsam, men som hon inte kan låta bli att springa på hela tiden. Först av misstag, sedan allt mer med avsikt.

Inte den bästa av Lindbäcks böcker, men eftersom hennes standard är så hög är den fortfarande riktigt bra. Det är framförallt den där super-mag-pirriga känslan av förälskelse som hon är så bra på att förmedla. Härliga feel good-böcker allihop, även den här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar