måndag 9 maj 2022

Käre Edward


 Författare: Ann Napolitano

Ett plan med 191 passagerar lyfter från New York till Los Angeles. Vi får lära känna passagerarna en efter en. En ung kvinna som tar ett graviditetstest på flygplanets toalett, en Wall Street-miljonär som flirtar med flygvärdinnan, en soldat som återvänder från Afghanistan och två föräldrar som flyttar till andra sidan landet med sina söner. 

Planet kraschar på ett fält i Colorado och den yngste av sönerna, 12-årige Edward Adler, är den enda som överlever. 

Edward måste bredvid förlusten av sin familj tackla omvärldens syn på honom som ett under och en ny vardag hos sin moster och hennes man. Han kämpar för att förstå meningen med sin överlevnad. Tryggheten i tillvaron blir grannflickan Shay och tillsammans med henne finner han sakteliga tillbaka till livet. 

En dag upptäcker Edward att anhöriga till flygkraschens offer skickat honom brev som hans morbror gömt undan för honom och sparat i stora koffertar i garaget. Shay och Edward börjar gå igenom breven och det visar sig bli en läkande process för Edward. Genom breven lär han känna de passagerare som var med honom på planet. Han lär även känna personer som fanns i hans brors närhet som han inte kände till.

Käre Edward är en finstämd bok om att hitta rätt i livet trots motgångar och passar från gymnasiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar