måndag 20 september 2021

Någon annans tidsfördriv


 Författare: Ann Edliden

I någon annans tidsfördriv av Ann Edliden träffar vi Doris. Hon är värmländska, bor i Stockholm, jobbar med realityshower och är singel. Hon dejtar sporadiskt, men lyckas aldrig riktigt fastna för någon i djungeln av dejtingappar.

Tills hon får kontakt med Petter. Han verkar väldigt lovande. Inte för på, feminist, medveten och gillar ungefär det som Doris gillar. De klickar i chatten och Doris börjar gilla honom mer och mer. Hon avfärdar en och annan varningslampa då Petter vill skicka dickpicks och få nakenbilder tillbaka med att det kanske är så killar är ändå. 

De bestämmer sig för att träffas, men när dagen är inne dyker inte Petter upp och Doris får för sig att kolla upp vem denna Petter egentligen är. Hon vet ju inte så mycket om honom egentligen. Inte ens hans efternamn.

På jobbet är realityshowen Doris ansvarar för kontroversiell och skandalomsusad. Showens stjärna beter sig som att han är intresserad av Doris, men samtidigt har han just kommit ut i showen som homosexuell. Doris får inte ihop det. Doris oroar sig också för sin deprimerade och gnälliga pappa hemma i Värmland. Hennes mamma har skiljt sig från honom och gift om sig. 

Någon annans tidsfördriv är Ann Edlidens debut och en riktig feelgood-bladvändare som tjänar sitt syfte. 

Boken passar från gymnasiet och uppåt. 

Polaris 365 s. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar