tisdag 22 mars 2016

Kreativa Karins kalas för barn

Författare: Karin Andersson

Om man gillar att piffa och pyssla inför sitt eller sina barns fördelsedagskalas kommer den här boken väl till pass. Man får tips på kalasdekorationer, paketinslagningsidéer, dukning, en del enkla kalasrecept och mycket mer. Så klart är det sympatiskt att ge förslag på hur man kan fixa sitt eget personliga kalas utan att köpa färdiga kalassett med Barbie eller Blixten McQueen. Bokens instruktioner är enkla och tydliga, det finns mallar att kalkera och klippa efter och det är inga överkrångliga material eller verktyg som behövs. Boken uppmanar till pyssel barn och vuxna tillsammans. Vissa saker klarar äldre barn av ensamma.

Som mamma blir jag dock lite matt. Är det inte lite deppigt att barnkalaset är en fråga om minutiös personlig design i varje detalj? Exempelvis kan man göra små gulliga djuromslag till sugrörsdrickorna, det blir lite för mycket och jag tänker att ordna ett barnkalas av kreativakarinklass är ett heltidsarbete för en vuxen människa i en vecka. Men om man kan koppla sig fri från prestationsångesten och använda boken som inspiration att plocka enskilda projekt ur, kommer Karins kalasbok att sätta färg på kalaset.

Bonnier Carlsen, faktabilderbok.

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att se att ni har hittat min bok!

  Precis som du skriver så är boken tänkt som en inspiration till enkla och roliga pyssel som barn ( i åldern 6-9 år)kan fixa själv till sitt kalas, det går att plocka och blanda precis som man själv vill. När vi har kalas försöker vi hålla det ganska enkelt och väljer ut två till tre pyssel där tex glasstårtan är en stående favorit. Billig, enkel och tar under 5 minuter att göra.
  Ibland får jag kommentarer från vuxna som tycker det är svårt att pyssla och är oroliga för att det inte skall bli så snyggt men det härliga är att så känner nästan aldrig barn, de hugger glatt tag i pysselmaterialen och vill oftast göra sin egna variant. Jag älskar att pyssla med barn och får massor av inspiration av deras kreativitet.
  Så känn ingen prestationsångest som förälder, ett tips är att låta barnen börja kalaset med att pyssla ihop sin egna hatt, partytuta eller mask! Annars kommer man långt med musik, lite popcorn och ett gäng glada barn!
  Hälsningar Kreativa Karin

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren, Karin! Prestationsångesten finns så klart alltid hos den som får den. Din bok är en glad och fin instruktionsbok som rätt använd kommer att var många till glädje.

  SvaraRadera