fredag 27 januari 2012

Berättelsen om Matt Surrington

Författare: Andy Stanton

Matt Surrington är en helt vanlig kille förutom en liten detalj, han har en superkraft: han kan förvandla sig till en fluga! Det är en otroligt häftig superförmåga, mycket användbar. Gissar han. Tyvärr har han ännu aldrig lyckats.

När Matts pappa får jobb i storstan måste familjen flytta. Matt vill inte alls lämna den lugna sköna orten där de bor, sin gamla skola och alla kompisar. Han gör ett förvandlingsförsök, men då det misslyckas måste han följa med till storstan. På Matts nya skola blir han snabbt retad för att han hävdar att han kan förvandla sig till en fluga. ”Surr-surr-Surrington” kallar de honom. Det är särskilt en kille, Ananas Johnson, som är på Matt. Han kallas för Ananas för att han har kastat en ananas på en lärare så att denne har hamnat på sjukhus. Nu har Ananas Johnson planterat en ny ananasplanta på skolgården och förklarat för Matt Surrington att så snart den har vuxit upp ska han kasta den i huvudet på honom.

Saker och ting utvecklar sig dock på ett oväntat sätt när Matt Surrington, hans lillasyster Amanda som bara kan säga ”Elefant!” och Ananas Johnson en kväll blir inlåsta på skolan tillsammans med två inbrottstjuvar.

Lättläst och rolig bok för läsovilliga 10-11-åringar. Fungerar också att högläsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar