torsdag 18 november 2010

Edward Tulanes fantastiska resa

Författare: Kate DiCamillo
Illustratör: Bagram Ibataoulline


Edward Tulanes fantastiska resa är en vacker berättelse om porslinskaninen Edward.  I inledningen av boken är Edward en enormt fåfäng porslinskanin som inte bryr sig nämnvärt om människorna i hans omgivning.  Farmor Pellegrina har gett flickan Abilene Edward och flickan älskar sin porslinskanin över allt annat. Edward är ointresserad av Abilenes kärlek.

En dag ska Abilene och hennes familj åka över Atlanten med ett stort kryssningsfartyg och Edward får följa med. När Edward kastas överbord från den stora Atlantångare tar livet en ny vändning, Edward möter många människor, gamla och unga, friska och sjuka, rika och fattiga, och framförallt lär sig Edward att älska. Det är vackert.
Detta är en bok som passar perfekt som högläsning. Diskussionerna om kärlek och vad det innebär att älska blir fantastiska.

2 kommentarer:

 1. Jag har inte läst den här, men väl "Trollkarlens elefant" av samme författare. Också väldigt vacker och uppskattad av min tänkande åttaåring där hemma. :-)

  Kanske ska sluta läsa om Modiga Milla och börja på Edward Tulanes fantastiska resa istället...

  Har någon annan läst om Modiga Milla? Det är något som gör den extremt svårläst och jag har svårt att sätta fingret på vad det är. Det får mig att förstå hur motigt det kan vara för nybörjarläsare, men det är också enda fördelen jag ser med läsupplevelsen för min del...

  SvaraRadera
 2. Välkommen, Catrin! Jag älskade och "Edwarde Tulane.." Alla DiCamillos böcker har blivit högläsningsfavoriter på Backa, men kanske i synnerhet denna och "Sagan om Desperaux"

  "Modiga Millan" har jag inte läst. Ännu.

  SvaraRadera