torsdag 17 november 2022

 

Författare: Ada Wester

Drömmar till salu är svensk feelgood av klassiskt snitt. Vi får möta Anni som ärvt ett hus på landet och tänker bo där över sommaren, renovera det och sen sälja det för att kunna köpa sig en bostadsrätt i Stockholm. I ett annat tidsplan, i vart annat kapitel, får vi följa Ester, som är Annis farmor, från hon börjar skolan tills att huset som nu är Annis kommer i hennes ägo.

Jag har till en början lite svårt att engagera mig i Annis berättelse. Hon har inte riktigt funnit sin plats i livet, hon har en bästis, Bodil, som verkar leva ett mycket mer spännande liv än hon. Hon har ett intresse för antikviteter som hon aldrig har fått riktigt utlopp för, men som hon får chansen att utveckla i huset på landet. Men så småningom växer Annis berättelse för mig och jag blir nyfiken på hur det ska gå för henne.

Esters tidsplan är mer engagerande i mina ögon. Hon hör via att vara en duktig elev i skolan, samt att helt oväntat, rädda livet på ett barn från en rik familj, fått chansen att göra en klassresa, utbilda sig till lärarinna och försörja sig själv. Men hon bär hela sitt vuxna liv på en hemlighet som kommer att få betydelse för kommande generationer.

Vi bjuds på kärlek med förhinder, passion och svartsjuka, pastorala vyer och loppisromantik.


Trevlig och småputtrig läsning. Passar gymnasiet och uppåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar