torsdag 3 juni 2021

Vår bästa tidFörfattare: Kiley Reid

25åriga Emira vet inte riktigt vad hon vill göra i livet och extraknäcker tills vidare som barnvakt några dagar i veckan hos den vita, välbärgade familjen Cunningham. Alix, mamman i familjen, är en framgångsrik influencer som precis fått ett bokkontrakt. Familjen flyttade till Philadelphia för att Alix man fått ett bra jobb där, men Alix saknar New York och tycker att människorna i Philadelphia är tråkiga. Alix gillar dock Emira och vill gärna komma barnvakten närmare. Hon vill att Emira ska vet att hon inte är som vilken vit kvinna i Philadelphia som helst – Alix är ju en medveten och rolig person, progressiv och en kvinna i tiden! Men till sin besvikelse verkar Emira inte lika nyfiken på henne.

En sen kväll när Emira är på fest ringer Alix henne och behöver akut hjälp med att passa ena dottern. Emira ställer upp och åker festklädd till familjen och tar med sig barnet till en närbelägen matbutik. I butiken reagerar en säkerhetsvakt på att en ung, svart, festklädd kvinna umgås med ett litet blont barn och anklagar Emira för att ha kidnappat barnet. Det slutar med att barnets pappa får komma dit och reda ut situationen. En man som heter Kelley har filmat hela händelsen och tycker att Emira ska lägga upp klippet på sociala medier för att visa den kränkande, rasistiska behandlingen av säkerhetsvakten. Men Emira vill absolut inte att klippet läggs upp, vilket Kelley respekterar och raderar videon. Kelley och Emira börjar sedan umgås och inleder en relation. Även om Emira bara vill lägga händelsen i mataffären bakom sig kommer händelsen att påverka både henne och människorna i hennes omgivning på flera olika sätt. En aktuell samhällssatir om rasism, klass och privilegier. Passar för gymnasiet.


Albert Bonniers Förlag, 299 sidor.

1 kommentar:

 1. Jag heter Aliene Janice, från Förenta staterna,
  Jag är frånskild med en son och min son heter Felix, han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt förflutna Förhållande, det är en väldigt lång historia men jag kommer att göra det kort för dig att förstå att vi ibland måste fatta ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skildes från mig för att gifta mig med en annan man som bodde i samma stad. Jag bad henne om ursäkt och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrade att komma tillbaka till mig. ,
  för några dagar sedan läste jag en artikel på relationsbloggen publicerad av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsrelationsupplevelse på en blogg och hon skrev ut e-postadressen till Dr. Oduduwa Love Spell Caster som kan återställa bruten kärleksäktenskap och få tillbaka tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, förrän min son sa att jag hellre skulle prova att få sin mamma hemma.
  Jag skickar ett e-postmeddelande till den e-postadress som anges på bloggen för att kontakta Dr. Oduduwa kärleksstav. Jag förklarade för honom allt som händer mellan mig och min före detta fru.
  Jag fick ett svarsmeddelande om att han kan hjälpa mig att få henne tillbaka hem för att älska och lita på mig som mer än någonsin tidigare, jag försökte det och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Oduduwa kärleksstav. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min före detta fru Laura, bad hon om ursäkt för mig, Laura gick tillbaka hem, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att hon lämnat honom så länge.
  det fungerar som magi verkligen för det är så fantastiskt hur kärleksstav fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt alla som läser detta vittnesbörd och som genomgår förhållandeproblem att söka hjälp för att återställa sann kärlek och förtroende till kärleksförhållande. oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här fantastiska mannen Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera