lördag 27 augusti 2016

Oktober är den kallaste månaden


Författare: Christoffer Carlsson

I en gudsförgäten del av de mörka småländska skogarna kallad Varvet bor Vega (jag läser till sidan 23 innan jag förstår att huvudpersonen är en ung kvinna och inte en unga man). Här knegar folk på med sitt, ett lagligt jobb om man har det, annars ett olagligt. Annars försöker man bara hålla sig flytande. Man håller sig i vilket fall helst under myndigheternas radar, vårdar de generationsgamla familjefejderna och det finns ingen som har det gott ställt.

När polisen knackar på förstår Vega genast att det är allvarligt. Polisen frågar efter hennes bror Jacob som hon inte hört av på några dagar. Han håller sig undan och han har sina skäl. Vega vet en del av det, eftersom hon liksom Jacob råkat vara på fel plats vid fel tidpunkt, men frågan är om Jacob har gjort sig skyldig till något brott, Vega vet inte. Nu vill hon ta reda på vad som verkligen hänt, hela den fasansfulla sanningen om vad som hände en natt för tre dagar sedan när hon följde med Jacob som levererade hembränt och gjorde diverse andra ärenden åt Morbror Dan. För om Jacob försvinner från henne precis som deras pappa har gjort känner hon att det är mer än hon kan bära, hon måste göra vad hon kan för att skydda honom.

Det blir en vindlande mörk och ångestladdad jakt genom de djupa skogarna i Varvet och kors och tvärsigenom hennes minnes labyrint. Här finns inget lyckligt slut i sikte, men däremot insikter, om människan, om livet , om att höra hemma.

Gilla böcker, 186 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar