torsdag 3 januari 2013

Rädda honom

Författare: Camilla Lagerqvist

Tawnis älskade morfar har precis dött och hon sörjer honom väldigt. Ingenting känns roligt eller bra när inte morfar finns kvar.

I ett försök att få henne gladare (eller för att bli av med henne, gissar Tawni) skickar hennes mamma henne till farmor och farfar i England. Tawni känner sig ivägkörd och är inte speciellt glad över att resa. Men hon slipper i alla fall oroa sig över de konstiga sms hon fått på sistone. Någon skickar samma meddelande om och om igen, ”Rädda honom!”. Tawni vet inte varifrån sms:en kommer och hon tycker att det är rätt obehagligt. Ändå lite skönt att lämna landet och slippa oroa sig över det i alla fall.

Tawni tar tåget från flygplatsen till den lilla by där hennes farföräldrar bor. Hon får ett sms till när hon sitter på tåget, samma text som innan. Men riktigt rädd blir hon inte förrän hon kommer tillbaka till kupén efter att ha varit på toa och ser att någon har skrivit i imman på fönstret vid hennes sittplats. ”Du kan rädda honom!” står det, på svenska.

Snart visar det sig att Tawni har en uppgift, ett uppdrag, som bara hon kan uppfylla och som kräver att hon färdas 80 år bakåt i tiden.

Spännande och lättläst. Lite feel-good blandat med äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar